Basisverzekering

Door het afsluiten van een basisverzekering ben je verzekerd voor de kosten van zorg uit het basispakket. De inhoud van dit pakket, en daarmee van de basisverzekering, wordt bepaald door de overheid. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dat betekent dat de basisverzekering bij alle verzekeraars dezelfde zorg vergoedt. Het verschil tussen de basisverzekeringen zit in de zorgverleners waarbij je terecht kunt.
Check welke zorgverleners door Zilveren Kruis zijn gecontracteerd.

Kies het basispakket van je zorgverzekering


Als student is het belangrijk dat je zorgverzekering goedkoop is, daarom krijg je bij Studenten Goed Verzekerd korting op alle 3 de basispakketten! Je hebt de keuze voor Basis Budget, een voordelige basisverzekering waarbij je, doordat je beperkte keuzevrijheid in zorgverleners hebt, de laagste premie betaalt. Je kunt ook kiezen voor het Basis Zeker pakket, waarbij je ruime keuze hebt. Ook bieden we jou als student de optie om je zorgverleners helemaal zelf te kiezen door middel van een restitutiepolis. Je kiest dan voor Basis Exclusief.
Het verschil in basispakketten zit dus in de zorgverleners. Wil je ook kiezen wélke zorg je vergoed krijgt? Bekijk dan onze goedkope aanvullende verzekeringen.

Basis Budget

De laagste premie. De laagste premie. Check de geselecteerde ziekenhuizen bij www.zk.nl/budget.

Je krijgt 100% vergoeding bij alle zorgverleners met een contract

Je krijgt tot 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief

€ 117,28*

Premie berekenen

Meest gekozen

Basis Zeker

Zeer ruime keuze uit zorgverleners voor alle zorg die jij nodig hebt

Je krijgt 100% vergoeding bij alle zorgverleners met een contract

Je krijgt tot 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief

€ 124,88*

Premie berekenen

Basis Exclusief

Vrije keuze voor elke zorgverlener

Je krijgt 100% vergoeding bij alle zorgverleners met een contract

Je krijgt 100% vergoeding van het gangbare tarief bij alle zorgverleners zonder een contract

€ 143,95*

Premie berekenen

* Bovenstaande prijzen zijn op basis van €385,- verplicht eigen risico incl. 5% collectiviteitskorting (dit geldt niet voor Basis Exclusief)

Je kunt je eigen risico verhogen voor een lagere premie

Bij de basisverzekering hoort een verplicht eigen risico van € 385. De hoogte van dit bedrag wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Dit betekent dat je tot dit bedrag bepaalde zorgkosten zelf moet betalen.

Je zou er als student voor kunnen kiezen om dit bedrag vrijwillig te verhogen. Als jongere heb je de zorgverzekering misschien minder vaak nodig. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie die je maandelijks betaalt.

Premie berekenen

Wat dekt de basisverzekering precies?

De dekking van de basisverzekering is bepaald door de overheid en is niet ieder jaar hetzelfde. Een compleet en actueel overzicht van de vergoedingen die de basisverzekering voor studenten biedt kun je terugvinden in het vergoedingsoverzicht en de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

Vergoedingsoverzicht en polisvoorwaarden

Aanvullende verzekering

Bovenop de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dan hoef je nog minder zorgkosten zelf te betalen. Bij een aanvullende verzekering zit standaard een gratis extra pakket: Extra Aanvullend Studenten.

Over de aanvullende verzekering

Tandartsverzekering

Als je 18 jaar of ouder bent hoort mondzorg niet meer bij je basisverzekering. Je kunt daarom via Studenten Goed Verzekerd een aparte tandartsverzekering afsluiten met korting.

Over de tandartsverzekering

Heb je een vraag over Studenten Goed Verzekerd?

Voor vragen over de verzekering van Studenten Goed Verzekerd helpen
we je graag via onze kanalen op social media.

twitter facebook instagram