Basisverzekering

Door het afsluiten van een studenten basisverzekering ben je verzekerd voor de kosten van zorg uit het basispakket. De inhoud van dit pakket, en daarmee van de basis zorgverzekering voor studenten, wordt bepaald door de overheid. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dat betekent dat de basisverzekering bij alle verzekeraars dezelfde zorg vergoedt. Het verschil tussen de basis zorgverzekeringen zit in de zorgverleners waarbij je terecht kunt.
Check welke zorgverleners door Zilveren Kruis zijn gecontracteerd.

Kies het basispakket van je zorgverzekering


Je hebt de keuze voor Basis Budget, een voordelige basisverzekering voor studenten waarbij je, doordat je beperkte keuzevrijheid in zorgverleners hebt, de laagste premie betaalt. Je kunt ook kiezen voor Basis Zeker, een basisverzekering voor studenten met ruime keuze in zorgverleners. Ook bieden we jou als student de optie om je zorgverleners helemaal zelf te kiezen door middel van een restitutiepolis. Je kiest dan voor Basis Exclusief.
Het verschil in basispakketten zit dus in de zorgverleners. Wil je ook kiezen wélke zorg je vergoed krijgt? Bekijk dan onze goedkope aanvullende verzekeringen.

Basis Budget

Je krijgt 100% vergoed bij beperkt aantal geselecteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract


Je krijgt 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners zonder contract

€ 131,95*

Premie berekenen

Meest gekozen

Basis Zeker

Je krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract


Je krijgt 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder contract

€ 138,95*

Premie berekenen

Basis Exclusief

Je krijgt 100% vergoed bij alle ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract


Je krijgt 100% vergoed van het marktconform of wettelijk tarief bij zorgverleners zonder contract

€ 152,75*

Premie berekenen

* Bovenstaande prijzen zijn op basis van €385,- verplicht eigen risico


De getoonde bedragen betreffen premies voor studenten over het jaar 2023.

Je kunt je eigen risico verhogen voor een lagere premie

Bij de basisverzekering hoort een verplicht eigen risico van € 385. De hoogte van dit bedrag wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Dit betekent dat je tot dit bedrag bepaalde zorgkosten zelf moet betalen.

Je zou er als student voor kunnen kiezen om dit bedrag vrijwillig te verhogen. Als jongere heb je de ziektekostenverzekering misschien minder vaak nodig. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie die je maandelijks betaalt en hoe goedkoper je studenten zorgverzekering dus is.

Premie berekenen

Wat dekt de studenten basisverzekering precies?

De dekking van de basisverzekering voor studenten is bepaald door de overheid en is niet ieder jaar hetzelfde. Een compleet en actueel overzicht van de vergoedingen die de basisverzekering voor studenten biedt kun je terugvinden in het vergoedingsoverzicht en de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

Vergoedingsoverzicht en polisvoorwaarden

Aanvullende verzekering

Bovenop de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dan hoef je nog minder zorgkosten zelf te betalen. Bij een aanvullende verzekering zit standaard een gratis extra pakket: Extra Aanvullend Studenten.

Over de aanvullende verzekering

Tandartsverzekering

Als je 18 jaar of ouder bent hoort mondzorg niet meer bij je basisverzekering. Je kunt daarom via Studenten Goed Verzekerd een aparte tandartsverzekering afsluiten met korting.

Over de tandartsverzekering

Heb je een vraag over Studenten Goed Verzekerd?

Voor vragen over de basisverzekering van Studenten Goed Verzekerd helpen we je graag via onze kanalen op social media.

twitter facebook instagram

Veelgestelde vragen

Wat is een basis studentenzorgverzekering?

Door het afsluiten van een basisverzekering ben je verzekerd voor de kosten van zorg uit het basispakket. De inhoud van dit pakket, en daarmee van de basisverzekering, wordt bepaald door de overheid. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Dat betekent dat de basisverzekering bij alle verzekeraars dezelfde zorg vergoedt. Het verschil tussen de basisverzekeringen zit in de zorgverleners waarbij je terecht kunt.

Check welke zorgverleners door Zilveren Kruis zijn gecontracteerd: zorgzoeker.zilverenkruis.nl.

Wat valt er onder basiszorg?

De overheid bepaalt ieder jaar wat er onder basiszorg valt en kan dus wat veranderen. Een compleet en actueel overzicht van de vergoedingen die de basisverzekering voor studenten biedt kun je terugvinden in het vergoedingsoverzicht en de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

Ben ik als student verplicht om een basisverzekering af te sluiten?

Ja. Iedereen vanaf 18 jaar is in Nederland verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten.

Wanneer betaal je eigen risico?

Soms worden niet alle kosten van een behandeling of medicijn vergoed. Wanneer dit het geval is, betaal je het gedeelte wat niet vergoed wordt zelf van je eigen risico tot deze op is.

Welke basispakketten zijn er?

Bij Studenten Goed Verzekerd kun je kiezen uit drie verschillende pakketten die de basiszorg omvatten: ‘basis budget’, ‘basis zeker’ en ‘basis exclusief’. Wat deze pakketten precies betekenen kun je op deze pagina zien.