Fysiotherapie

Als student werk je veel achter de laptop, maak je uitgebreid gebruik van je telefoon en ben je regelmatig aan het sporten. Al deze zaken hebben invloed op je spieren en gewrichten. Een (sport)blessure is daarbij nooit uitgesloten. Soms is een behandeling bij de fysiotherapeut nodig. Het is goed om te weten of deze behandelingen vergoed worden. In de meeste gevallen valt fysiotherapie niet onder de basisverzekering. Daarom is het geen slecht idee om je als student aanvullend te verzekeren voor de fysio zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer valt fysiotherapie onder de basisverzekering?

Alléén verzekerden met een chronische aandoening krijgen vanaf de 21ste behandeling een vergoeding voor fystiotherapie vanuit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen sluit je een aanvullende verzekering af. Als je geen chronische aandoening hebt, valt de dekking áltijd onder de aanvullende verzekering. Fysiotherapie is daarom een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullende pakket. Speciaal voor studenten biedt Studenten Goed Verzekerd een goedkope aanvullende verzekering waardoor je niet bang hoeft te zijn voor hoge kosten wanneer je een behandeling bij de fysiotherapeut nodig hebt!

Wat krijg je vergoed?


• Behandelingen fysiotherapie

• Behandelingen manuele therapie

• Behandelingen oefentherapie Cesartherapie of Mensendieck

• Manuele lymfedrainage als u last heeft van ernstig lymfoedeem


Hoeveel fysiotherapie behandelingen worden vergoed?


Hoeveel fysiobehandelingen worden vergoed zie je in onderstaand overzicht.


Je behandelingen worden voor 100% vergoed bij een door Zilveren Kruis gecontracteerde fysiotherapeut. Je kunt ook naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut, maar dan krijg je een lagere vergoeding per behandeling. Bekijk het uitgebreide overzicht van alle vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.

Basis Plus

Geen dekking

Aanvullend 1 ster

Maximaal 9 behandelingen per persoon per kalenderjaar

Aanvullend 2 ster

Maximaal 12 behandelingen per persoon per kalenderjaar (waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie)

Aanvullend 3 ster

Maximaal 27 behandelingen per persoon per kalenderjaar (waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie)

Aanvullend 4 ster

Maximaal 36 behandelingen per persoon per kalenderjaar (waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie

Wat kost een aanvullende verzekering?


Bij Studenten Goed Verzekerd kun je kiezen tussen verschillende aanvullende verzekeringen. Wat de beste aanvullende verzekering is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Bekijk de vergoedingen en bereken je premie!


Premie berekenen

Een compleet overzicht van de vergoedingen die de aanvullende verzekering biedt kun je terugvinden in het vergoedingsoverzicht en de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis. De verzekeringen en vergoedingen zijn voor iedereen hetzelfde. De premie voor de verzekering is echter lager, speciaal voor jou als student!


Vergoedingsoverzicht en polisvoorwaarden Studenten Goed Verzekerd

Basisverzekering voor studenten

Studenten Goed Verzekerd biedt een zorgverzekering van Zilveren Kruis met 5% korting (dit geldt niet voor Basis Exclusief). Je kunt zelf bepalen welke keuzevrijheid je wenst door te kiezen uit een van onze drie basisverzekeringen.

Over de basisverzekering

Tandartsverzekering voor studenten

Als je 18 jaar of ouder bent hoort mondzorg niet meer bij je basisverzekering. Je kunt daarom een aparte tandartsverzekering afsluiten met korting voor studenten.

Over de tandartsverzekering

De getoonde bedragen betreffen premies voor studenten over het jaar 2022.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering van Studenten Goed Verzekerd helpen we je graag via onze kanalen op social media.

twitter facebook instagram