Vergoeding voor psychische hulp

Student zijn is mooi, maar ook zwaar! Er komt veel op je af; leerdoelen, mensen leren kennen, bijverdienen, feestjes en dat vaak allemaal tegelijk. Dat is natuurlijk te gek, maar het kan soms ook (te) veel zijn. Het levert stress op en kan ertoe leiden dat je vast komt te zitten. Studenten Goed Verzekerd helpt dan en biedt makkelijk toegankelijke online en telefonische ondersteuning. Je ontdekt alles hierover in het Extra Aanvullend Studenten pakket.

Gratis online onderzoek en telefonisch contact met psycholoog

Studenten die niet lekker in hun vel zitten of last hebben van psychische klachten kunnen kosteloos en direct een online onderzoek met een telefoongesprek plannen. Dit is dan met een psycholoog. Een vervolgadvies en eventuele behandeling is altijd goed en snel geregeld. Neem een kijkje voor meer info en eventuele aanmelding op www.hsk.nl/sgv.Maak via Stichting mirro gebruik van e-health

Als je zelf aan de slag wilt met je mentale gezondheid kun je via de website van Stichting mirro online verschillende modules volgen. Stichting mirro biedt online zelfhulp die je ondersteunt bij het herkennen, aanpakken en voorkomen van psychische klachten. Iedere e-health module bestaat uit een zelftest en uitgebreide, algemene informatie over het thema (bijvoorbeeld angst en paniek, slaapproblemen, piekeren of werkstress).


Wil je aan de slag met één of meerdere online zelfhulpmodules van Stichting mirro? Dan heb je de vouchercode 137822t6dank nodig. Met deze vouchercode meld je je aan: www.mirro.nl/account aan. Je betaalt dan géén kosten voor de online zelfhulp.


Bovenstaande psychische hulp is inbegrepen wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering of voor de Basis Plus Module van Studenten Goed Verzekerd.

Een compleet overzicht van de vergoedingen die je ontvangt van Studenten Goed Verzekerd kun je terugvinden in het vergoedingsoverzicht en de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis. De verzekeringen en vergoedingen zijn voor iedereen hetzelfde. De premie voor de verzekering is echter lager, speciaal voor jou als student!

Vergoedingsoverzicht en polisvoorwaarden Studenten Goed Verzekerd

Basisverzekering voor studenten

Studenten Goed Verzekerd biedt een zorgverzekering van Zilveren Kruis. Je kunt zelf bepalen welke keuzevrijheid je wenst door te kiezen uit een van onze drie basisverzekeringen.

Over de basisverzekering

Aanvullende verzekering

Bovenop de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dan hoef je nog minder zorgkosten zelf te betalen. Bij een aanvullende verzekering zit voor jou als student standaard een gratis extra pakket: Extra Aanvullend Studenten.

Over de aanvullende verzekering

De getoonde bedragen betreffen premies voor studenten over het jaar 2023.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de vergoedingen voor psychologische hulp die Studenten Goed Verzekerd biedt helpen we je graag via onze kanalen op social media.

twitter facebook instagram

Veelgestelde vragen

Wordt psychische hulp ook vergoed binnen een studenten zorgverzekering?

Specifieke GGZ zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering na doorverwijzing van een specialist en of huisarts. Dit geldt echter alleen voor de zogenaamde zwaardere trajecten. Voor andere psychische zorg is er een vergoeding vanuit de specifieke studentendekking.